Napisal Tomo Kočar

Ilustrirala Ana Razpotnik Donati

 

masa-pravljicaMaša je majhna deklica. Zelo rada pomaga. Pa če je treba ali ne. Moti jo samo, da ji včasih tega ne pustijo.

“Mami, a lahko do konca spijem tvojo kavico?” rada vpraša Maša.

“Premajhna si še,” pravi mama.

“Oči, zdaj bi jaz malo vozila,” predlaga Maša malo kasneje, ko s starši sede v avto.

 

Več ...

Napisal Tomo Kočar

Ilustriral Samo Jenčič

 

lumpi iz 3a in 3bZ Jako sva se vpisala k modelarskemu krožku. Malo zato, ker naju take reči zanimajo, malo zaradi ravnatelja.

Rekel je namreč, da morava svojo energijo porabiti za kaj bolj koristnega kot je razbijanje šip in mašenje umivalnikov. Če ne, bodo morali spet priti starši in bo joj.

 

Več ...

Napisal Tomo Kočar

Ilustriral Samo Jenčič

nadomescanje-04-200

Šolsko leto je šlo h koncu in naša tovarišica je spet dobila manjši živčni zlom. Nič hudega, ker smo že navajeni.

V takih primerih dobimo nadomeščanje. Namesto nje mora kdo drug poskrbeti, da se ne pretepamo preveč. Če ostane kaj časa, se tudi učimo.

 

Več ...

Napisal Tomo Kočar

Ilustriral Adriano Janežič

 

storzekVeverička Zobek in Storžek sta bila najboljša prijatelja. Čeprav sta živela v različnih duplinicah, sta se kar naprej obiskovala. Zobek Storžka in Storžek Zobka.

Zgodilo se je že celo, da sta se na obisk odpravila hkrati, nato pred prijateljevo duplinico zaman trkala in se ob vrnitvi nekje na pol poti srečala.


 

Več ...

Napisal Tomo Kočar

Ilustrirala Luiza Margan

gozdni strah naslovkaJazbeci so res hecni. Poleti nosijo kožuhe, stanujejo pod zemljo in ponoči, namesto da bi spali, kolovratijo naokrog.

Janko Jazbec ni nič drugačen. Ni grma, ki ga ne bi pretaknil, šopa trave, ki ga ne bi prevohljal, ali poti, ki je ne bi preiskal.

Ponoči rad stopi do potočka in si v družbi drugih jazbecev, samih starih dobrih prijateljev, privošči požirek studenčnice in klepet. S svojim življenjem je kar zadovoljen.


 

Več ...

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information